1ste plaats in Sherwood Pines.

Het voorbije weekend gingen we met de nationale selectie naar UCI C1 wedstrijd in Sherwood Pines.

In 2014 had ik er al eens gewonnen, ik wist dat de omloop niet echt mijn ding was, maar ik zou er mijn best doen om weer als eerste over de streep te rijden. Er was ook wel wat internationale concurrentie aanwezig een mooi internationale test dus.

Op zondag was het stevig gaan regenen, mijn nieuwe Vittoria Barzo banden zouden me dus de nodige grip moeten geven in de gevaarlijk gladde bochtjes.

In de eerste meter geraakte ik niet heel erg goed weg en zat ergens rond de 8ste plaats.

Enkele bochten sloeg het noodlot reeds toe. Een renster ging voor me op de grond en ik reed op haar in. Haar zadel zat in mijn voorwiel, ik vreesde het ergste. Alles werkte nog dus kon ik aan mijn achtervolging beginnen.

Twee dames waren al van ons groepje weggereden en hadden een 10 seconden voorsprong.

Ik reed in de eerste ronde het gat dicht. Ik merkte dat het tempo van de dames zakte , dus besloot ik onmiddellijk aan te vallen.

Het lukte me om enkele meters weg te rijden. Ik bleef een ronde goed doorrijden. Ondertussen viel de regen met bakken uit de hemel.

De omloop werd heel erg slecht te rijden , gelukkig had ik gekozen voor de juiste banden.

Met een 15 seconden voorsprong ging ik de derde ronde in, het probleem was dat ik merkte dat door de modder mijn remmen op geraakte en ik niet meer kon remmen.

Nog 4 ronden te gaan , het zou dus spannend worden, zeker omdat ik in de 4de ronden tegen een boom reed zonder remmen. Daarna reed ik tegen een gedubbelde renster die harder remde dan ik kon.

Zo werd mijn voorsprong van 40 seconden gehalveerd.

In de voorlaatste ronde reed ik weer een foutloze ronde en kon weer uitlopen.

De laatste ronde regende het zo hard dat ik amper iets kon zien. Ik kon mijn voorsprong behouden en behaalde 4de overwinning van het seizoen!

Vanaf donderdag zal ik met mijn team ( Versluys PRO mountainbike team ) deelnemen een de 3daagse stage race in Spanje ( Volcat ).

Reageer