21ste plaats in Mont Sainte Anne ( Canada )

Na het EK trokken we met de Belgische selectie richting Canada voor de wereldbeker daar.

De wereldbeker in Canada is een klassieker en staat garant voor een omloop zoals je die nergens in de wereld tegenkomt, technisch enorm uitdagend en toch ook wat stevige technische klimmen erin.

Dit is niet het soort omlopen waarop ik een superprestaties zou neerzetten, dat wist ik al op voorhand. Maar oefening baart kunst en ik geef steeds het beste van mezelf!

De jetlag en het feit dat onze fietsen pas op vrijdag middag arriveerde maakte het nog iets minder leuk.

De start van de wedstrijd verliep vrij hectisch met enkele valpartijen voor me en al snel stond ik te voet op één van de klimmen samen met een hoop andere meisjes.

Ik zat dus na de startronde helemaal vanachter in het pak , frustrerend want ik voelde me wel goed en ook de technische stroken gingen zoals het hoorde.

Op enkele rondes tijd schoof ik de top 25 binnen , in de voorlaatste rond reed ik zelfs op de 19de plaats en had dus al een enorme remonte gemaakt.

In de laatste ronde kreeg ik het heel moeilijk door mijn remonte had ik heel veel energie verspeeld en dat zorgde ervoor dat ik gas terug moest nemen en zo als 21ste over de finish reed.

Vandaag volgt er de reis naar Windham voor de wereldbeker daar.

Met de jetlag die dan nog meer uit het lichaam is en een omloop die me meer ligt hoop ik daar mijn goede conditie eens te tonen.

 

Reageer