3de plaats Volcat Stage race.

Donderdag trokken we voor het eerste op pad met mijn nieuwe team ( Versluys Pro mountainbike team ) naar de Volcat stage race (categorie S2).

De wedstrijd zou gaan over 3 etappes met de langste en zwaarste rit op zaterdag.
De eerste etappe was een ware overlevingstocht, ik had te kampen met enorm slechte benen en geraakte niet in mijn ritme met een 4de plaats als gevolg.

Ik probeerde zo goed als mogelijk te herstellen en een massage bracht al wat beterschap.

De 2de rit ging al iets beter, deze was ook iets zwaarder en langer, dus kwam ik op uithouding iets verder dan in de eerste etappe. Ik werd 2de in de dag uitslag en kon opschuiven naar de 2de plaats in het algemeen klassement.
Op zondag stond de laatste rit op het programma en een Eliminator wedstrijd voor de 10 beste dames in het klassement.

Ik voelde al snel dat de benen op de laatste rit beter waren dan de voorbije 2 dagen. Ik kon weer een stevig tempo rijden bergop.

Jammer genoeg had ik last van rugpijn en dat speelde zelfs in de afdalingen parten. Ik deed mijn best om zo weinig mogelijk tijd te verliezen met het ook op het algemeen klassement. Want dat was uiteindelijk het belangrijkste van deze etappe wedstrijd voor mij.

Ik kwam als 4de over de finish op 17seconden van de derde dame en dat zorgde ervoor dat ik uiteindelijke 3de werd in de eindstand.

Zo sprokkelde ik dus alweer wat UCI punten bij elkaar.

Omdat ik in de top 10 eindigde moest ik deelnemen aan de eliminator wedstrijd, die gereden werd als een afvalrace. Elke ronde moest de laatste dame de race verlaten.

Ik zette me na de 2de ronde op kop om de groep wat uit te dunnen. Al snel reden we met een groepje rond van 3 dames. Tactisch was dit niet echt een slimme zet. Met nog 3 ronden te gaan vielen de andere dames aan, ik kon me als 2de plaatsen, maar werd in een klimmetje gepasseerd.

Nog iemand voorbij rijden was nu niet meer mogelijk en zo werd ik dus ook 3de in de eliminator wedstrijd.
Uiteindelijk ben ik best tevreden over deze uitslagen.

De 3 stages waren vrij snel en dat maakte het wat lastig voor me, want veel snelheid heb ik nog niet in de benen op dit moment.

Mijn volgende wedstrijd is de Coupe de France op 19 april.

Reageer