Een stapje hogerop in 2015.

2015 was voor me het eerste jaar als prof en het eerste jaar bij een top team als het Versluys Pro Team.

Ik kon dus volop genieten van de ideale omkadering en topmateriaal van Scott , Shimano , Etixx , Vittoria , enz ...

Daarbij had ik dan ook nog de financiƫle steun van Bloso en kon ik gebruik maken van de dienstverlening van de KU Leuven / Bakala Academy wat betreft de wetenschappelijke kant van het mountainbiken.

Het was een jaar vol nieuwigheden en veel zaken die we in de voorbereiding getest hebben met het oog op deelname aan de Olympische Spelen in Rio volgend jaar.

Het hoofddoel was natuurlijk om ervoor te zorgen dat we als land tot de criteria voldoen om deel te kunnen nemen aan de Olympische Spelen. In het eerste deel van 2016 zal dat ook het doel blijven om me daarna volledig te focussen op de voorbereidingen voor de Olympische spelen.

In het voorbije seizoen kon ik opnieuw een stap vooruit zetten. Ik begon het jaar in de top 10 op de UCI wereldranking en reed voor het eerst een top 15 plaats in een wereldbeker.

Jammer genoeg had ik op enkele belangrijke wedstrijden pech door een valpartij of mechanische problemen zodat ik mijn goede vorm niet helemaal kon tonen maar kon ondanks de pech toch een persoonlijk beste resultaat behalen op het Wk met mijn 17de plaats.

Op de andere wedstrijden kon ik heel wat mooie ereplaatsen behalen en me meten met de wereldtop uit het mountainbiken wat in de pre olympische periode niets steeds eenvoudig is omwille van het torenhoge niveau.

Als afsluiter van dit mooie seizoen kreeg ik de kans om deel te nemen aan het pre Olympisch test event in Rio ( Braziliƫ ) om me zo perfect te kunnen voorbereiden indien ik al eerste Belgische dame geselecteerd wordt voor deelname aan de Olympische spelen voor mountainbike.

Tot slot wil ik nog graag iedereen bedanken die dit jaar in me zijn blijven geloven en me op alle mogelijke manieren hebben ondersteunt!

See you on the road to Rio!

Reacties

Wilms Luc

Wilms Luc schreef

Het was inderdaad een bewogen jaar en als supporter toch een de fijn jaar met je 17de plek op het Wk en materiaal kan altijd wel is falen , als je ziet welke progressie jezelf hebt gemaakt dan zou ik zeggen wees echt blij met wat je bewerkstelligt hebt !! Bijkomend wil ik je ook nog feliciteren met je inzet naar de jeugd toe ,dat geeft nog maar is aan waar je hartje ligt . Ik zal je dan ook zo close mogelijk trachten te volgen maar het is niet zo makkelijk voor me opdat de wedstrijden gewoonlijk zover van huis ;ik wil je voor 2016 het allerbeste toewensen en hopelijk mag ik jullie in je voorbereiding toch nog ergens te zien krijgen in het veld .

Dikke knuffels zoenen en een stevige handdruk dat kan ik jullie (jou en Filip) al schenken !

Groeten van een fietsvriend

Wilms Luc

Veulemans Franky

Veulemans Franky schreef

Ik heb je gisteren toevallig even bezig gezien met een training in Malmedy.En door een serieus verkeerde route te nemen ben ik bij je vader uitgekomen. Ik heb even met hem staan praten en als ik dan hoor wat jullie er allemaal moeten voor doen en laten,dan kan ik alleen maar respect tonen. Hij zei ook dat je geselecteerd bent voor Rio, dus ne dikke proficiat en hopelijk gaat het je goed af daar in het verre Brazil.

Nog veel geluk en dat je nog veel ereplaatsen mag winnen.

Fiets-en wandelgroeten,

Franky

Reageer